VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Inloopkast op maat gescheiden door 3-vaks schuifdeuren
Inloopkast op maat gescheiden door 3-vaks schuifdeuren
Slaapkamerkast op maat met speelse 4-vaks verdeling
Slaapkamerkast op maat met speelse 4-vaks verdeling
 

Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten vind je tegenwoordig niet meer alleen op slaapkamers, maar ook in de woonkamer, studeerkamer, bergruimte en garage. De schuifdeurkasten zijn zeer divers van uitvoering en daardoor geschikt voor iedere ruimte.
 
Schuifdeurkasten zijn leverbaar in zogenaamde standaard kasten, waarbij het in alle gevallen vrijstaande schuifdeurkasten betreft. De kasten zijn zeer variërend in prijs en kwaliteit. Een aandachtspunt is de garantie periode en de mogelijkheid tot levering van rollende en schuivende delen nadat de garantieperiode is verlopen.

Schuifdeuren op maat in combinatie met een kastinterieur op maat heeft in een korte periode een grote opmars gemaakt. De mogelijkheden in design zijn legio, net zoals de afmetingen en de uitvoering van de omlijsting en railsen. 
Het grote voordeel van een kast op maat is het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. De kast op maat kan onder schuine wanden, wisselende diepte, breedte en hoogte gemaakt worden. Schuifdeuren hebben ook geen extra vrije ruimte nodig op geopend te kunnen worden ten opzichte van kasten met draaideuren.

Schuifdeuren op maat zijn leverbaar in doe-het-zelf pakketten die je in iedere bekende bouwmarkt kunt bezichtigen en kopen. Een doe-het-zelf pakket bestaat uit een boven- en onderrail en profielen die gebruikt worden om de omlijsting in combinatie met een deurvulling een schuifdeur te maken. De railsen en profielen moeten dan wel eerst op maat gezaagd worden en voorzien worden van gaten en gleuven om de wielen en geleiders te kunnen monteren.

Een grote keus in profielen en deurvullingen zijn leverbaar in schuifdeuren op maat segment, waarbij de schuifdeuren geheel op maat worden aangeleverd. Alle delen van de schuifwand zijn dan op de gewenste afmeting gemaakt, inclusief de deuren met omlijsting. Het monteren bestaat dan alleen nog uit het plaatsen van de boven- en onderrail.

   
   
   
NIEUW - Massieve schuifdeuren
NIEUW - Massieve schuifdeuren
 
 

Nieuwe trends

Schuifdeurkasten zijn hip! Zo zijn bijvoorbeeld schuifdeuren met gespoten glas en horizontale vakverdeling helemaal in. Deze soort slaapkamerkasten hebben een Oosterse uitstraling, wat een fraaie en ook belangrijk rustgevende uitwerking heeft op de woonomgeving. Vooral in de slaapkamer is dit belangrijk. Een rustige omgeving bevordert namelijk de nachtrust.
Ook kunnen de schuifdeurkasten zo worden uitgevoerd, dat deze goed passen bij koloniale meubelen. Door schuifdeuren te kiezen met een donker houtdessin, bijvoorbeeld wengé, krijgt uw kledingkast een koloniale look.

Inloopkasten zijn ook helemaal van deze tijd. Een oude studeerkamer of logeerkamer is ideaal om in te richten als inloopkast. De indeling wordt geheel naar wens en behoefte ontworpen en geproduceerd. De keuze voor de leggers en staanders kunnen verschillen van de kleur van de achterwand. Verschillende toebehoren zoals ladeblokken afgewerkt met of zonder een glazen front kunnen geplaatst worden op iedere plek van het interieur. Nieuw is een zogenaamde apothekerskast die uitstekend gebruikt kan worden voor het opbergen van ondergoed, sokken en accessoires.  

Ideeën kun je eenvoudig opdoen in de meeste woonwinkels, bouwmarkten en kastspecialisten. Uiteraard is internet ook een onuitputtelijke bron van afbeeldingen van schuifdeurkasten in iedere vorm, uitvoering en plaats.

Tip !
Inbouwkasten kunnen een aanzienlijk belastingvoordeel met zich meebrengen. Ook kunt u uw bouwdepot gebruiken voor de financiering van uw kast.
Schuifdeuren kunnen prachtig in uw kast passen, maar kunnen ze ook naar de plaats van bestemming gebracht worden. Is de lift groot genoeg, of de trap waarover de deur getransporteerd moet worden ruim genoeg.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren