VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Een dockingstation, makkelijk opladen en upgraden
Een dockingstation, makkelijk opladen en upgraden
Een opberghoes wordt vaak als gratis accessoire meegeleverd
Een opberghoes wordt vaak als gratis accessoire meegeleverd
 

Navigatie

Het wegenkaarten zijn vervangen door GPS auto navigatie. De moderne electronica stelt iedereen in staat feilloos de weg te vinden naar iedere gewenste bestemming. Om je de weg te vinde draaien 24 GPS satellieten continue rond de aarde. Zodat altijd en op iedre locatie een exacte positiebepaling mogelijk is. In de auto of motor wordt een sensor geplaatst die de rijrichting van het voertuig herkent. Deze sensor van de navigatie is gekoppeld aan de snelheidsmeter van de auto om een exacte berekening van de afgelegde weg te maken. Het geheel geeft een nauwkeurige plaatsbepaling. Zelfs als er door het bos of tunnels wordt gereden, werkt de navigatie perfect.

De software van de navigatie brengt je precies waar je zijn moet, de navigatie  brengt je tevens op de hoogte van benzinestations, wegrestaurants enzovoort. Tevens berekent het systeem de aankomst tijd, ook als je in een file terecht komt. De betere systemen, die gebruik maken van de verkeersinformatie kunnen tevens een alternatieve routes berekenen.

Andere mogelijkheden van het navigatiesysteem zijn het berekenen van gemiddelde snelheid, registreren van de rijtijd enzovoort. Maar helemaal volmaakt is zo'n navigatiesysteem niet, dat is afhankelijk van de navigatie software, die bepaalde situaties niet herkent of vergissingen maakt. Bij een vergelijking tussen verschillende autonavigatie systemen zul je ook al snel merken dat de gekozen route niet altijd identiek is. Uiteindelijk zul je wel op de gewenste bestemming aankomen en dan meestal ook sneller dan zonder een navigatie systeem.

Voor steeds meer berijders van allerlei voertuigen is navigatie aantrekkelijk geworden. Nog niet zo lang geleden waren er enkel de inbouw navigatiesystemen, toen volgden de pda's met navigatie en nu zien we de opkomst van draagbare alles-in-één navigatiesystemen en navigatie via de smartphone.

   
   
   
Navigatie is ook perfect  geschikt voor motor of scooter
Navigatie is ook perfect geschikt voor motor of scooter
Eenvoudige montage door meegeleverde handige bevestigingset
Eenvoudige montage door meegeleverde handige bevestigingset
 

Stand alone navigatie is in opkomst met een zeer compacte navigatie module. Het voordeel van een stand alone navigatiesysteem is de eenvoudige installatie (geen antenne en koppeling aan de snelheidsmeter nodig) en de relatief vordelige prijs. Een nadeel van dit systeem is dat de nauwkeurigheid iets minder is, maar dat is een kwestie van enkele meters.

De software van diverse navigatiesystemen kunnen worden opgeslagen op een CD-rom, op een DVD en op een harddisk. Een nadeel van een CD rom is de beperkte opslagcapaciteit. In de praktijk betekend dat er niet meer dan slechts één land met alle bijbehorende POI's (stations, restaurants, benzinestations) op een CD past. Op een DVD heb je veel meer ruimte en past heel West Europa erop.

De verwachting is dat er binnenkort steeds meer stand alone auto navigatie zal komen. De aanschafprijs van een stand alone navigatiesysteem, afhankelijk van merk en type varieert tussen € 200 en € 900. Net zoals bij vele andere producten is de verwachting dat de prijzen zullen dalen, mede door de snelle ontwikkelingen.

Wil je muziek beluisteren vanuit een navigatiesysteem? Veel systemen bevatten inmiddels een MP3-speler. Deze kun je natuurlijk ook buiten de auto met een hoofdtelefoon als een gewone MP3-speler gebruiken.

Diverse modellen beschikken al over een line-out aansluiting. Een dergelijk aansluiting kun je eenvoudig gebruiken om een koppeling te maken met de autoradio en de luidspeakers. De radio moet dan wel een geschikte ingang hebben. Dit is erg handig voor de kwaliteit van het geluid t.a.v. de gesproken instructies of de MP3-speler. Gebruik je het apparaat alleen om te navigeren is het wel een minpunt dat je niet tegelijkertijd naar een cd of de radio kan luisteren.

Hier buiten bestaan er systemen die over een radio-zender beschikken. Daarmee kan het audiosignaal naar je autostereo worden gestuurd via een FM-frequentie die nog niet gebruikt wordt. Nadeel hierbij is wel dat moet zoeken naar vrije FM-frequenties. Speciaal op langere trajecten, waarbij de kans groot is dat frequenties wijzigen, is dit erg vervelend.

Ook bluetooth wordt steeds meer toegepast in navigatie systemen. Steeds meer modellen zijn ook geschikt om als carkit te gebruiken voor je mobiele telefoon via bluetooth. 

Regelmatig geven fabrikanten aan dat het navigatie apparaat ook gebruikt kan worden voor fietsen en wandelen. Dit is vaak misleidend. De systemen zijn minder geschikt om er langdurig mee te wandelen of te fietsen. Een navigatiesysteem is niet waterdicht, bevat geen gedetailleerde informatie over wandelpaden en fietspaden en heeft ook geen grote batterij capaciteit voor een lange wandeling of fietstocht.    
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren