VindAlleInfo

Overzicht alle informatie
   
 
   
Eiken witvernist laminaat past in ieder interieur!
Eiken witvernist laminaat past in ieder interieur!
Betonlook is helemaal van deze tijd. Leverbaar in tegelmotief met diverse afmetingen.
Betonlook is helemaal van deze tijd. Leverbaar in tegelmotief met diverse afmetingen.
 

Laminaat

Laminaat valt onder de omschrijving harde vloerbedekking, gelijk met houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is de laatste jaren de snelst groeiende productgroep en dat is niet voor niets.
De uitstraling van laminaatvloeren is tegenwoordig zo goed, dat het verschil tussen laminaat en massieve houtenvloeren bijna niet te zien is. De voordelen van laminaat geven de doorslag om voor dit soort vloeren te kiezen. 

Laminaat kun je verdelen in de gladde uitvoering en de uitvoering met een v-groef. De groef geeft het laminaat een natuurlijke uitstraling en voorkomt dat eventuele onregelmatigheden tussen de laminaatplanken onderling niet voelbaar is. De v-groef wordt op verschillende manieren afgewerkt. De groef wordt met een kleurstof afgewerkt, met een geplakte melaminelaag of in één persing met de toplaag geproduceerd. Het spreekt voor zich dat de laatste afwerking de duurzaamheid aanzienlijk verlengt.

De uitvoeringen van laminaat zijn ook zeer divers. Een verdeling is te maken in een houtdesign, steendesign of een fantasie decor.
De hout designs zijn leverbaar in brede delen, in lamellen verdeelt zoals bij parketvloeren al dan niet gelegt in een visgraat of honinggraat motief.
Nieuw is het scheepsdekmotief dat geschikt is voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

De kwaliteit van laminaat kun je aflezen aan de gebruikersklasse die aan ieder product is toegekend door een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klasse zijn 23/31, 32 en 33, waarvan de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt geadviseerd voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 in ruimtes waar constant veel verkeer is zoals in winkelcentra of openbare gebouwen.

Het onderhoud van een laminaatvloer is makkelijk door een onderhoudset aan te schaffen. Het is van belang om onderhoudsproducten van hetzelfde merk te gebruiken als het laminaat. De aangeboden garantie blijft dan van kracht en een lange levensduur gegarandeert.

   
   
   
Merbau scheepsdekdelen geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes
Merbau scheepsdekdelen geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes
Marmer tegels, maar dan in één klik gelegt
Marmer tegels, maar dan in één klik gelegt
 

Ondervloer, de belangrijkste schakel

De ondervloer is de belangrijkste schakel tussen laminaat en de ondergrond. Juist daarom zijn er zoveel verschillende ondervloeren, met allemaal hun eigen specifieke eigenschappen. Een minimale eigenschap van een ondervloer is de oneffenheden van de ondergrond te egaliseren en een vlak oppervlak te creëren om het laminaat te kunnen plaatsen. 

Geluidsisolatie voor laminaatvloeren is in Nederland eenvoudig geregeld door een TNO certificaat volgens de internationale norm NEN-EN-ISO 140-8 en 717-2.  De ondervloer die dit TNO certificaat draagt, kun je toepassen in ruimtes waar een eis betreffende de ondervloer is gesteld voor een laminaatvloer. Ondervloeren die een hogere geluidsisolatiewaarde vermelden zijn niet door TNO gecertificeerd, maar door een keuringsinstituut buiten Nederland. De test methode is geheel verschillend, waardoor normen van 20dB of hoger worden vermeld. Normeringen anders als TNO zijn in Nederland niet rechtsgeldig voor gestelde eisen in huur of koop overeenkomsten.

Reflectiegeluid is het geluid dat weerkaatst in de ruimte als je laminaat belast door eroverheen te lopen. Het reflectiegeluid is sterk afhankelijk van de massa van de vloer. Hoe dikker de laminaatvloer, hoe minder reflectiegeluid. Een rubberen ondervloer kan de massa doen toenemen door het eigen gewicht en het sterke contact met de ondergrond. Laminaat in combinatie met een ondervloer met een hoog soortelijk gewicht geplaatst op een betonnen ondergrond heeft het beste resultaat.

Reflectiegeluid vermindering op een houten ondergrond kun je het best realiseren door dikke ondervloertegels die extra stabiliteit aan de ondergrond geven, en door extra massa het reflectie geluid verminderd. Reflectiegeluid gecombineerd met een 10dB TNO norm is eenvoudig te realiseren met vloertegels. Een extra voordeel is de lagere belasting van de klikverbinding, waardoor een langere levensduur van het laminaat is gegarandeerd.

Garantievoorwaarden
De garantieperiode van laminaat varieert van 5 jaar tot levenslang. Afgesproken is dat levenslange garantie een maximumtermijn van 33 jaar heeft. De garantie wordt verleend fabrikant, maar vreemd genoeg moet u met klachten naar de leverancier.
Is de leverancier niet meer te achterhalen dan  ga je met je klachten naar de fabrikant.

Een groot misverstand bij laminaat is dat men denkt dat het niet kan krassen. Laminaat krast altijd bij dagelijks gebruik, maar de krassen zijn weinig zichtbaar op lichte dessins. Hier tegenover staat dat de krassen extra goed zichtbaar zijn op donkere dessins. De garantie spreekt niet over krassen in een periode, maar over doorslijten van de toplaag. De toplaag moet doorgesleten zijn op een oppervlak tot op de drager dat in de meeste gevallen een HDF laag is.   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren