VindAlleInfo





Overzicht alle informatie
   
 
   
De originele spijkerbroek zat al net zo confortabel
De originele spijkerbroek zat al net zo confortabel
Een spijkerbroek herken je niet alleen aan het model
Een spijkerbroek herken je niet alleen aan het model
 

Spijkerbroek

Een spijkerbroek is van origine werkkleding. De allereerste spijkerbroek werd ongeveer 150 jaar geleden ontworpen in Amerika. Levi Strauss met twee oudere broers verhuisde van Duitsland naar het beloofde land, Amerika. Levi wilde rijk worden met goudzoeken, maar het plan strandeal snel. Het verhaal gaat dat Levi zijn tent op rolde om te vertrekken. Een collega goudzoeker vroeg of Levi van het stevige tentdoek een werkbroek kon maken. Levi Strauss maakte er een oersterke broek van. De eerste spijkerbroek was geboren.

Het bleek een oersterke broek te zijn en de goede kwaliteit was snel bekend bij de andere goedzoekers. Toen Levi veel aanvragen kreeg om broek te leveren, begon hij een handeltje in broeken. Hij maakte de spijkerbroeken van een lichte tint bruin canvas. Canvas is een sterk geweven, dikke linnen stof. De kleermaker die de spijkerbroeken maakte, verstevigde de broekzakken tegen uitscheuren met koperen klinknagels. Dat zijn metalen drukknopen die op platgeslagen klinknagels lijken. Spijkerbroeken zijn uiteindelijk gewoon werkbroeken. De broeken werden gedragen door arbeiders die zwaar lichamelijk werk verrichten zoals, houthakkers, goudzoekers en in de bouw.

In de loop van de tijd gebruikten de kleermakers blauwe denim in plaats van canvas. In Amerika waren spijkerbroeken al voor de Tweede Wereldoorlog vrijetijdskleding. Na de oorlog werd de spijkerbroek in Europa populair. De oorzaak was dat de Amerikaanse soldaten hun spijkerbroeken niet mee terugnamen. De broeken in zogenaamde dumpshops verkocht. Dumpshops zijn winkels waar je gedragen militaire kleding en andere legerspullen kunt kopen. Vooral werklui kochten de sterke spijkerbroeken en die waren al snel uitverkocht. Vanaf toen werden spijkerbroeken in Amerika besteld.

De jongeren begonnen ook spijkerbroeken te dragen. Niet alleen omdat ze zo stevig waren, maar ze hadden er geen zin meer om in nette kleren te lopen. De trentzetters uit die tijd die een spijkerbroek droegen, werden overal uitgelachen, maar hielden vast aan de nieuwe mode. In de bioscoop zagen ze Amerikaanse filmsterren die ook zo'n spijkerbroek droegen. De beroemde rock & roll zanger Elvis Presley  droeg altijd een strakke spijkerbroek. Zijn jeugdige fans wilden natuurlijk ook zo'n broek.

Een populairste kledingstukken is de spijkerbroek. In iedere kast hangt of ligt er wel één. Door de vele modellen die in de winkels liggen, is het niet het gemakkelijkste kledingstuk om te kopen. Heb jij moeite met het vinden van een exemplaar dat je fantastisch staat? Niet getreurd, er is voor iedereen een spijkerbroek te vinden. Je moet alleen even weten waar je op moet letten!

   
   
   
Klinknagels tegen het uitscheuren van broekzakken
Klinknagels tegen het uitscheuren van broekzakken
Een handig bijzetzakje voor kleine voorwerpen
Een handig bijzetzakje voor kleine voorwerpen
 

 

Hoe vind je de spijkerbroek die bij jou past ... 
Waarschijnlijk kijk je elke dag in de spiegel, al is het maar om je haar te doen of je tanden te poetsen. Maar kijk nu eens objectief naar jezelf en je eigen spiegelbeeld !

Ga in je ondergoed voor een grote spiegel staan en kijk goed naar jezelf. Probeer jezelf niet al te zwaar te beoordelen we willen tenslotte alleen weten welke spijkerbroek je het beste zal staan. Let goed op de breedte van je heupen en de lengte van je benen. Kijk ook naar je buik, billen en taille en let natuurlijk ook op je bovenlichaam. Is dat lang of juist kort en hoe breed zijn je schouders? Prent nu je eigen spiegelbeeld goed in je geheugen ! 

Neem je  eigen figuur als leidraad. Een spijkerbroek moet bij je figuur passen, anders zal hij nooit mooi staan. Bepaal dus aan de hand van je spiegelbeeld welk figuurtype je bent en kijk welke broek daarbij past. Er zijn grofweg vier verschillende figuurtypen.

DE APPEL -  Een rond bovenlichaam, platte billen en slanke benen. Kijk uit met donkere jeans die laten je benen nog dunner lijken. Draag jeans met een lage heuplijn, maar pas op dat die niet te strak zit. Achterzakken met flappen geven je billen wat meer volume.

DE PEER -  Een vol achterwerk, heupen die breder zijn dan de schouders en een duidelijke taille. Jij kunt het beste op zoek gaan naar een spijkerbroek met rechte pijpen. Vermijd te strakke modellen en details op heupen en billen.

DE ZANDLOPER -  De heupen even breed als de schouders, met een smalle taille en een rond achterwerk. De zandloper wordt beschouwd als het ideale figuurtype. Je kunt dus bijna alles dragen, maar stretchjeans staan je het mooist.

DE PLANK -  Schouders, heupen en alles wat daartussen zit zijn even breed, de benen zijn lang en dun. Niet doen : jeans dragen met een hoge taille en rechte modellen. Wel doen: strakke spijkerbroeken en alles wat je achterste meer volume geeft.

Het kan zijn dat jouw figuur een mengvorm is van twee of meer van de bovenstaande types. Probeer dan het figuurtype waar je de meeste kenmerken van hebt te vinden.

Nu is het tijd om je in de wereld van de spijkerbroek te verdiepen. Kijk in de balden wat de nieuwste trends modellen en kleuren zijn. Ook op het internet vind je een schat aan informatie op het gebied van mode! Maar het belangrijkste is natuurlijk wat jezelf mooi vindt. Vraag je bij iedere foto die je tegenkomt af of dit jou zou staan. Wees eerlijk, maar niet te hard voor jezelf. Als je het moeilijk vindt, bel dan nu vast een goede vriend(in) om je te komen helpen.

Tijd om te shoppen. Winkelen doe je in het winkelcentrum, niet alleen in die ene favoriete winkel of natuurlijk internet. Zorg dat je in verschillende winkels rondkijkt, zodat je goed kunt vergelijken. Let niet alleen op of ze er leuke kleding hebben, maar proef ook de sfeer en kijk naar de verlichting  en de spiegels in de pashokjes. Hoe meer je je op je gemak voelt, hoe beter je je kunt concentreren op het passen en beoordelen van spijkerbroeken. Neem een vriendin mee die eerlijk zijn mening aan je geeft. Of vraag je zus, nicht, moeder of tante in ieder geval moet het iemand zijn die je volledig vertrouwt die eerlijk is en haar mening geeft als je daarom vraagt.

De gouden regel bij het passen van spijkerbroeken is dat een goede spijkerbroek zit meteen lekker. Hij is dus niet te wijd of te strak, schuurt niet als je beweegt en zit nog steeds goed als je gaat zitten. Onthoud ook dat een spijkerbroek door het dragen altijd wat wijder wordt. 

Bekijk samen hoe de broek je staat en let daarbij op de volgende punten: Krijg je de spijkerbroek gemakkelijk dicht, sluit hij mooi aan rond je taille en billen, trekt de spijkerbroek niet in je kruis,  zijn de pijpen de goede lengte voor de schoenen die je erbij wilt dragen, zijn de zakken niet te groot of te klein en zitten ze op de goede hoogte, benadrukt de broek je sterke punten terwijl hij je minder mooie punten verdoezelt, wat doet de spijkerbroek voor je figuur in het algemeen, maakt hij je langer of juist korter, dikker of juist slanker, past deze kleur wel goed bij je ...

Al tien broeken gepast en nog steeds geen jeans gevonden die meteen goed zit? Geef het niet op. Ga even een terrasje pakken tussendoor en probeer het daarna nog eens. Als het dan nog niet lukt, ga dan naar huis zonder iets te kopen en kom op een andere dag terug. Ergens is de ideale spijkerbroek te vinden, maar als je al de hele dag winkel in en winkel uit loopt, zit op een gegeven moment geen enkele broek meer lekker.

Heb je een spijkerbroek gevonden die aan al je eisen voldoet? Stop dan met passen. Ga niet voor de zekerheid nog even naar een andere winkel, omdat ze daar misschien een nog betere spijkerbroek hebben. Als deze goed zit en mooi staat, is dat helemaal niet nodig. Ga dus gewoon naar de kassa en reken af. Mocht je toch nog ergens een mooiere spijkerbroek tegenkomen die ook nog lekkerder zit, dan kun je de net gekochte broek tenslotte in de meeste gevallen altijd nog terugbrengen! Succes!



   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren