VindAlleInfo





Overzicht alle informatie
   
 
   
Wat is voor u de beste leesbril?
Wat is voor u de beste leesbril?
Leesbrillen leverbaar in variabele sterkte
Leesbrillen leverbaar in variabele sterkte
 

Leesbril

Bij een leeftijd tussen 40 en 45 jaar wordt het scherp zien op korte afstand moeilijker. Naarmate je ouder wordt vermindert de elasticiteit van je ooglens.  Als die elasticiteit verloren gaat kan ie ook De lens kan dan minder bol worden waardoor het oog minder goed kan scherpstellen voor dichtbij. Dat moet dan gecompenseerd worden door een leesbril. Dit ongemak wordt extra  zichtbaar na extra lichamelijke inspanning. Het scherp stellen van de ogen wordt steeds intensiever en leeswerk moet op  grotere afstand gehouden worden om teksten te kunnen lezen op afbeeldingen nauwkeurig te kunnen bekijken. Dit moeizame lezen gaat meestal gepaard met vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. 
 
Een leesbril is dan een ideale oplossing er zijn echter meerdere soorten leesbrillen. De kant en klare leesbril waar links en rechts dezelfde sterkte hebben of de leesbril die op uw ogen is afgestemd. Het grote verschil zit in 
kijkcomfort. De kant en klare bril heeft geen optische zuivere glazen en heeft daarom minder kijkcomfort. In sommige gevallen is een dergelijk leesbril prima om er even mee te lezen of als tweede bril te gebruiken. Het is een stuk beter wanneer een leesbril op uw ogen zijn aangemeten, het kijkcomfort is dan aangenamer en je leest weer met plezier. 

Gewone leesbrillen lijken een praktische oplossing voor leesproblemen, maar de leesafstand waarmee u met een leesbril scherp kunt zien is vaak uiterst beperkt. Een standaard leesbril geeft scherp zicht scherp tot circa 40cm. Net voldoende om een boek te kunnen lezen. Vanwege deze beperkte gezichts afstand, kiest men vaak voor een halve leesbril zodat men over de bril heen toch weer in de verte kan kijken. Deze leesbrillen laten u wel ouder lijken. Bovendien, in de praktijk blijkt dat het uitoefenen van hobby's en allerlei werkzaamheden scherp zicht vraagt tussen de 40cm en 150cm.

   
   
   
Leesbril, helemaal van deze tijd
Leesbril, helemaal van deze tijd
De juiste leesbril laat je aanmeten
De juiste leesbril laat je aanmeten
 

Multifocale brillen, zoals Varifocus en Varilux kunnen op vele afstanden een scherp beeld geven. Het leesgedeelte zit echter alleen onderin de glazen, zodat u om te lezen alleen de onderkant gebruikt. Als u de kin op de borst laat zakken (een natuurlijke impuls bij lezen) zal het niet goed gaan, omdat u dan door het midden van de bril kijkt. Dit gedeelte is echter voor de verte bedoeld.

Door het beeldscherm van uw computer lager te plaatsen hoeft u uw hoofd niet te kantelen om scherp te kunnen lezen met uw multifocale glazen.Zo voorkomt u nekklachten. Het leesgedeelte in uw multifocale bril is erg klein en dat kan problemen geven als u geen 100% zicht heeft door bijvoorbeeld staar.Voledige leesbrillen zijn dan bij langdurig lezen/handwerken prettiger.
Moderne monturen worden steeds kleiner, waardoor het leesgedeelte in multifocale brillen ook steeds verkleind wordt. Het zoeken naar het juiste plekje in het glas om op een bepaalde afstand goed te kunnen zien luistert dan nog nauwer.

Met Interview glazen ziet u scherper tussen 40cm en 150cm Interview is hét leesglas voor iedereen die zich niet wil laten beperken door een gewone leesbril. Bij tal van activiteiten zult u het comfort en het gemak van deze glazen direct waarderen. Bij beeldschermwerk heeft u bijvoorbeeld een scherp zicht over het gehele werkgebied. U kunt moeiteloos afwisselend kijken van beeldscherm naar documenten en/of toetsenbord. Bovendien wordt zo uw natuurlijke hoofd- en lichaamshouding gerespecteerd. Denk eens aan het gemak en extra kijkcomfort van Interview glazen bij zaken als handwerk, kaarten, modelbouw, muntenverzamelingen en klussen in huis. Een prettige bijkomstigheid is dat Interview glazen niet persé in een halve leesbril geslepen hoeven te worden. Dit betekent dat u een normaal montuur kunt uitzoeken, zodat uw leeftijd niet verraden wordt.

Uitstellen van de aanschaf van een leesbril is volgens sommige mogelijk door het op pijl houden van vitamines en mineralen in onze voeding en regelmatig te vertoeven in de gezonde buitenlucht, met name om een tekort aan daglicht te compenseren. Daarnaast kun je er zelf ook al veel aan doen door gezond en ontspannen te leven.

De moderne mensen leven voornamelijk binnen onder kunstlicht. Het tekort aan echt zonlicht gaat ons parten spelen. Het blijkt dat we voor een goed functionerend lichaam gemiddeld een paar uur per dag zonlicht of ieder geval daglicht nodig hebben. Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt als je binnen wilt lezen. Je hebt daar het maximale profijt van als je een speciale zogenaamde daglicht- of volspectrumlamp gebruikt.

Bij klachten over uw leesbril gaat u terug naar uw opticien. Vaak kan het afstellen van het neussteuntje al veel klachten verhelpen en soms zal de opticien een van de glazen moeten aanpassen. Het aanmeten van een bril is een spel van vraag en antwoord tussen u en de opticien. U bent uiteindelijk degene die steeds aangeeft welk glaasje beter is en dat is soms moeilijk. Geef tijdens de meting duidelijk aan als u geen verschil ziet tussen de verschillende glaasjes en vergeet niet te knipperen met uw ogen.

Toch kan het zo moeilijk zijn, dat de meting niet tot een goede bril leidt. Geef uw opticien de kans uw klacht op te lossen. Pas als dit niet tot het gewenste resultaat mocht leiden maakt u een afspraak met een oogarts.




   
           
       


Viallin BV | Rosbayerweg 103, 1521 RW Wormerveer | 075 - 657 22 11 | info@viallin.nl

Zie ook: Schuifdeurkasten | Inbouwkasten | Voordeuren | CanDo deuren | Laminaat vloeren